Diari d'un cremat

"L'esbarzer cremava, però no es consumia" (Èxode, 3,2). Estar fet de matèria gairebé ignífuga, m'allarga el turment. Les coses de cada dia que em cal recordar, malgrat que em provoquin moltes visites a un cirurjà plàstic. La "Unitat de Cremats" s'ha convertit en la meva llar. Em començ a plantejar d'alcoholitzar-me a base de "cremadillos"

dimecres, d’abril 19

La Trotxa d’Alaior, una ficada de pota històrica

Quan fa unes dècades l’Ajuntament d’Alaior va decidir de fer un polígon industrial, la gent ho va veure bé. Això no obstant, és un fet que es van equivoca en triar el lloc. El mateix topònim ja indicava i indica que la zona s’embassa sovint. Les crítiques que fa l’oposició, la d’ara i la d’abans—a qui comanda a la vila –ara i abans— no són més que demagògia. La zona s’embassava fa segles i ho seguirà fent. És possible que les obres que hi volen fer arrangin una mica el problema, però mai no el resoldrà del tot. Qualsevol dia plourà més del que aquestes obres podran recollir i la zona es tornarà a negar. Qüestió de temps. I és que estam parlant de sa Bassa Roja i sa Bassa de Sant Pere.

Però l’absurd més gros de la Trotxa, és haver-la convertit en zona d’equipaments i residencial. No ho entenc. Primer treuen les fàbriques i els magatzems del centre del poble i a continuació, al costat de les noves, hi comencen a fer escoles, poliesportius, cases... O es fa un polígon industrial o es fa una zona residencial; les dues coses alhora és una cosa que no té sentit.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

En concret, d'aquest tipus de "barreig" els pobles de Valencia provincia que conèc estan plens. Si les bogeries urbanístiques de la península arriven a Menorca no es d'extranyar. Ja saps allò de "si ho fan allí..." Çe la vie

d’abril 20, 2006 9:10 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Powered by Blogger

Free Web Counters
Free Counter