Diari d'un cremat

"L'esbarzer cremava, però no es consumia" (Èxode, 3,2). Estar fet de matèria gairebé ignífuga, m'allarga el turment. Les coses de cada dia que em cal recordar, malgrat que em provoquin moltes visites a un cirurjà plàstic. La "Unitat de Cremats" s'ha convertit en la meva llar. Em començ a plantejar d'alcoholitzar-me a base de "cremadillos"

diumenge, de novembre 23

Jueus nazis

Sempre hi ha hagut jueus –o descendents de jueus—antisemites. És el famós autoodi, desviació que també podem trobar en altres pobles, com a ara el meu: el català. Entre aquests jueus antisemites, hi podem trobar gent com Karl Marx o els jugadors d’escacs Bobby Fischer i Alekhine. El fenomen, per tant, no és nou.

El que sobta és que ara els antisemites jueus siguin israelians i que a més a més es declarin nazis. Açò supera qualsevol desviació. Aquests nazis jueus –jueus?—provenen de l’antiga Unió Soviètica i s’han dedicat a atacar homosexuals, jueus ortodoxos... La pregunta és clara: si són antisemites per què van anar a viure a Israel?

Alguna cosa devia passar a la Unió Soviètica. Aquest estat, que venia jueus a Israel per 25.000 dòlars cadascun –una nova mena de tràfic de persones— podrien haver fugit de la URSS cap a un altre lloc, ja són ganes anar allà on no vols. Algun dia caldrà analitzar què passa amb els milers de jueus soviètics. L’Estat israelià ha estat prou generós amb ells: els ha acollit i diuen que fins i tot els permet de criar porcs, cosa ben perillosa a una terra ocupada majoritàriament per musulmans i jueus.

Fins ara hi havia, a Israel, jueus antisionistes, jueus que es declaraven súbdits del rei de Jordània i altres jueus curiosos. El que no havia vist era jueus nazis. Bé, antigament tenim exemples de conversos que van perseguir els que continuaven practicant la religió dels seus avantpassats, però aquest havien abandonat el judaisme i no habitaven un país que es declara “jueu”. Si no els agrada aquest poble, que vagin a un altre lloc. És així de senzill. Clar que a un altre país sempre podran ventar homosexuals... i és que els violents són violents i sempre troben una excusa per ser-ho i algú a qui rebentar.

Powered by Blogger

Free Web Counters
Free Counter