Diari d'un cremat

"L'esbarzer cremava, però no es consumia" (Èxode, 3,2). Estar fet de matèria gairebé ignífuga, m'allarga el turment. Les coses de cada dia que em cal recordar, malgrat que em provoquin moltes visites a un cirurjà plàstic. La "Unitat de Cremats" s'ha convertit en la meva llar. Em començ a plantejar d'alcoholitzar-me a base de "cremadillos"

dimarts, de maig 29

Nou míssil rus

Rússia segueix tibant la corda i no sé ben bé per què. Avui, tot sembla indicar que l’enemic dels russos ja no són els americans ni els seus aliats, sinó que el té als pobles del sud. El nou míssil RS-24, amb ogives múltiples, és de llarguíssim abast. La prova sembla que ha estat un èxit ja que el coet s’ha disparat des d’una base situada a 800 km de Moscou i ha arribat a la península de Kamxatka, prop del Japó i relativament propera a territori americà, concretament a Alaska.

Fóra bo que d’un vegada Rússia fos admesa en el “club” occidental. Necessitam els russos i ells també ens necessiten. A part de disposar de gas i petroli imprescindible per a Occident, per cultura, etc., els consider gairebé germans. Però és que ells també necessiten Occident. Com ja he dit mantes vegades, Rússia perd un milió d’habitants cada any. Actualment, ja només són 140 el milions de persones que hi viuen. Semblen molts, però és que l’any 2050 hom calcula que només en seran 90. Al sud de la seva frontera hi ha, en canvi, uns pobles que cada dia creixen més, que pateixen misèria i que veuen una Sibèria pràcticament despoblada. I a més a més, són de religió musulmana i, per tant, enemics de Rússia. El motiu bàsic és conflicte amb Txetxènia.

1 Comments:

Blogger Gabriel Tobar García said...

Nosotros les necesitamos, pero no se muy bien si ellos nos necesitan: no somos los Europeos los únicos que podemos demandar petróleo y gas Ruso, está Asia. En unos años algunas zonas de Rusia y su entorno geográfico podrían resultar demasiado apetecibles como para que sus militares no preparen defensas. En unos años todos necesitarán de ellos, por sus reservas y porque resultarán ruta obligada del gas. Hay alternativas a la ruta del gas, pero a Rusia le conviene estratégicamente que no las haya, pues se convierte en imprescindible.

Y además está el problema de la superpoblación de los países de su alrededor, como acertadamente nombras. El tema es que no veo que se pueda entonces proponer la inconveniencia de la despoblación en otro lugar. La superpoblación siempre acarrea problemas, pero la poca población nunca los ha traído hasta ahora. No veo problema con que en Rusia viva actualmente una tercera parte de la población mundial de la Edad Media, o incluso en que sigan decreciendo durante un tiempo. Lástima que sea por emigraciones en gran parte, porque lo ideal sería porque se hubiese dado una reducción trasitoria de la natalidad, pues eso siempre es agradablemente reversible.

Saludos.

de maig 30, 2007 4:01 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Powered by Blogger

Free Web Counters
Free Counter