Diari d'un cremat

"L'esbarzer cremava, però no es consumia" (Èxode, 3,2). Estar fet de matèria gairebé ignífuga, m'allarga el turment. Les coses de cada dia que em cal recordar, malgrat que em provoquin moltes visites a un cirurjà plàstic. La "Unitat de Cremats" s'ha convertit en la meva llar. Em començ a plantejar d'alcoholitzar-me a base de "cremadillos"

dimecres, de març 8

Ecologistes locals i egoistes

Fa unes setmanes, la premsa va publicar que més de cent mil persones havien de ser evacuades de diverses illes del Pacífic. La culpa era i és el desglaç provocat pel canvi climàtic. Els habitants d’aquestes illes, que a vegades no estan més d’un metre per sobre de l’antic nivell de la mar, van aparèixer per la tele amb les seves cases inundades, el seu bestiar sense pastura per menjar, etc.

La pregunta és òbvia: què feim per ajudar-los? La resposta encara ho és més, d’òbvia: res de res. Ben al contrari, contribuïm a fer-los fora de casa seva. Espanya és el país on més ha augmentat el consum de combustibles fòssils (en percentatge). Estam vivint en una comunitat profundament insolidària. Em fa pena veure com molta gent usa i abusa de l’aire condicionat i la calefacció, entre d’altres. “Ande yo caliente”, deien fa uns anys. El que passi als que viuen al Pacífic no ens interessa. Si la temperatura de confort és de 20 graus a l’hivern i de 25 a l’estiu, per què la gent la posa més alta? En això, jo ho qualific d’egoisme.

Austràlia ja s’ha ofert per acollir a la majoria d’aquestes persones. Aquí, a Menorca, molt de defensar la terra, molt d’atacar el dic del Ciutadella, etc., però no tenim en compte els altres. És una mena d’ecologisme local, no global. Continuem així, consumint més paper blanc del compte, canviant de mobles cada dos per tres... En pocs anys ho aconseguirem. Les illes del Pacífic no ens faran competència turística, perquè ja no existiran. Objectiu aconseguit.

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

A vore,
no entènc per que t'escalfa el tema de marres. Que no passen coses mès grosses (boscos desapareguts, Amanzonia minvant, rius i mars contaminats, especies de flora i fauna desapareguenten...)dins l'àmbit nacional, europeu o local i ningú alça un dit? Idò, dons carpe diem i mira de fer les coses de tal forma que a tú en vinguin bé sense mirar a dreta o esquerra,ja que mirant o escoltant es lògic que la sang te bulla.
Just i precís l'escalfament global i la despesa/consúm de materials fóssils entra dins de l'ordre menys prioritari dels ecologistes locals. I dels mès preocupat pel escalfament glòbal?? (els autoanomenats "verds") Dons trob que estaràn encara remugant pels EUA i per Europa,no està clar si per tenir el cul calent i la butxaca plena o per sincera preocupació. Així que el Pacífic els pilla massa enfora com per actuar a la vegada que denuncien.
Val que si la teua ment pensa en conjunt, en visió global, s'escalfa mès que el planeta. Però fer-se mala sang no trau trellat, i com indolent no ho eres, la sol·lució em sembla que passa per fer un pensament i lamentar-te per dins per allò qui per fora de tú poguent no vol ni salvar ni planyer al planeta.
Malgrat tot, qualcú ha de dir algo. Si tota la gent callàs davant aquest fet tan descarat (illes enfonsant-se) seria cosa per procupar-se. Amb denúncies com aquesta ja fas pensar. I aixó no està mal!
P.S. A mi em preocupa molt mès Hamas (metxa encesa del polvorí a l'Orient Mitjà),Iràn (polvorí, escalfant-se, de caire mundial) i la grip aviar (problema de perill imminent i planetari).Tot alhora! Afegir algo tan trist (avui en dia un documental de la natura es veure allò que ja no hi serà) a coses de por, com a que no puc!

de març 08, 2006 1:30 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Here are some links that I believe will be interested

d’agost 06, 2006 1:47 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Powered by Blogger

Free Web Counters
Free Counter