Diari d'un cremat

"L'esbarzer cremava, però no es consumia" (Èxode, 3,2). Estar fet de matèria gairebé ignífuga, m'allarga el turment. Les coses de cada dia que em cal recordar, malgrat que em provoquin moltes visites a un cirurjà plàstic. La "Unitat de Cremats" s'ha convertit en la meva llar. Em començ a plantejar d'alcoholitzar-me a base de "cremadillos"

dimarts, de desembre 12

Vaig votar HB, i ho lament

Tenim un president que té iniciatives però que mai no les desplega fins al final. És un indecís, la pitjor cosa que pot ser un president. Em dol, especialment, que hagi tingut més decisió per fer avançar el procés de pau. Val a dir que, del fracàs, n’és tan culpable ell com l’esquerra abertzale. Aquesta tampoc no l’ha ajudat massa. Quan Otegi declara que podria aturar la kale borroka, em sent decebut. Per què no ho fa? Em neguiteja la poca col·laboració de Batasuna. Em sembla que Zapatero mereixia més suport, però també que havia de fer algun gest.

Fa molts d’anys vaig votar Herri Batasuna a les eleccions europees. Ho vaig fer dues vegades –és possible que tres, no n’estic segur— i me n’he penedit sovint. El primer cop, el candidat era Txema Montero. En aquella ocasió el resultat obtingut per HB a tot l’Estat va ser espectacular. El candidat era bo. Es va passar setmanes estudiant euskera per ser un candidat idoni. Posteriorment va deixar la coalició en considerar que cali acabar amb el terrorisme, oc la “lluita ramada”, com la defineix part dels bascos. Encara els vaig tornar a votar, en les eleccions següents Com he dit, em penedesc d’haver-los votat. Estic cansat que deixin perdre oportunitats per aconseguir la pau. No els votava perquè donessin suport a ETA, evidentment, sinó perquè creia en la independència d’Euskal Herria i de retruc em semblava que també donava suport al poble català. Anava errat. Es pot defensar el mateix d’altres maneres.

No crec que el PSOE s’equivoqui en voler ser generós. El mateix Aznar va dir, quan va encetar el seu procés, que “sin armas se puede hablar de todo”, encara que més tard va afegir que “todo es possible dentro de la Constitución”. Aleshores, Otegi era catalogat com un home de pau, aire nou dintre de Batasuna. El PSOE mai no va aprofitar la política del PP per radicalitzar l’opinió pública i guanyar vots. Tampoc no crec que ho pogués fer, ja que cal tenir en compte que al País Basc, es socialistes es van unir a Euzkadiko Ezquerra, que bàsicament era integrat per una escissió d’ETA (la branca Político Militar) El PP no ha actuat de la mateixa manera, no ha estat generós. I açò que alguns exetarres ocupen càrrec a llocs per als quals van ser designats pel PP.

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Aznar va dir "sin armas se puede hablar de todo ". Això no ès ver . Avui per avui a Espanya xerrar d'independència no és posible ni tan sols d'autodeterminació . El demandat referendum no el faràn , i si el perden ?

de desembre 12, 2006 11:19 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Açò és una malla. Que jo sàpiga, a Menorca, només s'ha pogut votar una sola vegada a HB, en unes eleccions europees, quan s'hi va presentar Txema Montero. Em sembla que foren una seixenta de vots els arreplegats... En quant, a Josemari Aznar, tot i les seves foscúries d'home embiaxat, va saber acaronar la intel·ligència d'homes valuosos com Jon Juaristi, Mikel Azurmedi, etc. Homes d'un coneixement antrològic envejable, perquè sabia que un fenomen terrorista de caire etnològic i/o ètnic havia de tenir uns coneixements en aquesta matèria; sabia que el fenomen etarra és un problema jesuïtic i que, com a tal, si s'havia d'arribar a una solució, aquesta també hauria de ser jesuïtica... Encara avui, si es vol resoldre el problema etarra, s'haurà d'iniciar el viatge amb un bitllet de retorn en el laberint jesuïtic. Tota la resta, és guanyar temps per a no avançar gens.

de desembre 12, 2006 7:18 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Realment ets un valent, s'ha de ser molt valent per fer una confessió com la que has fet avui.

No vull saber la que et caurà damunt, vull dir ens caurà damunt a tots els que sovintejam illencs, Es Carrer, etc.

Saps els arguments que pots haver donat a la gent de l'Immundo, ICM, l'AFA etc.?

Has estat valent, però com va dir en Francesc de Borja Moll en el seu dia sobre en Josep Maria Llompart: valent ho has estat, però intel·ligent no ho sé!

de desembre 12, 2006 10:13 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

Powered by Blogger

Free Web Counters
Free Counter