Diari d'un cremat

"L'esbarzer cremava, però no es consumia" (Èxode, 3,2). Estar fet de matèria gairebé ignífuga, m'allarga el turment. Les coses de cada dia que em cal recordar, malgrat que em provoquin moltes visites a un cirurjà plàstic. La "Unitat de Cremats" s'ha convertit en la meva llar. Em començ a plantejar d'alcoholitzar-me a base de "cremadillos"

dijous, de gener 24

Gaza/Egipte/Israel

Un article magnífic, publicat en el diari Avui dia 24 de gener. No hi afegiré cap comentari.

Guerra de propaganda?

*Jordi Argelaguet / Politòleg

Des del setembre del 2005, quan Israel es va retirar de Gaza, els palestins li han llançat més de 2.800 míssils i projectils de morters. Els atacs es van incrementar amb la presa de control de la franja per Hamàs (juny del 2007) i, sobretot, a partir d'aquest gener. Els atacs obliguen la població israeliana que viu a prop de Gaza a estar pendent de les alarmes i els refugis i, en correspondència, a la resposta dura, però continguda, d'Israel. Amb la represa del procés negociador entre àrabs i israelians, les provocacions de Hamàs s'han doblat fins que han aconseguit que Israel tanqués encara més Gaza. Amb això, Israel pretén assolir dos efectes: disminuir els atacs que rep i esperonar el desgast de Hamàs.

La resposta de Hamàs no s'ha fet esperar. Quan Israel va barrar el pas dels camions que porten fuel a la central elèctrica de Gaza i altres béns, Hamàs va tancar interruptors per fer més gran l'apagada i, pensant en les opinions públiques europees, ha dit que estava a punt de produir-se un desastre humanitari. Alhora, Hamàs remarcava que Israel calia que deixés de controlar les fronteres de Gaza. Tanmateix, tot i que les condicions de vida a Gaza s'han endurit, cal exposar que no tot és com sembla. Israel controla les seves fronteres amb Gaza, però no la de Gaza amb Egipte. Israel no vol causar cap crisi humanitària, per això deixa passar aliments bàsics i medecines a la franja. I el govern israelià continua subministrant més del 50% de l'energia elèctrica que Gaza consumeix. La guerra de propaganda continua, així com Israel continua sent l'únic Estat del món que, com assegura el seu ministre d'Infraestructures, ven electricitat a qui li llança míssils. Una altra paradoxa del conflicte.

Powered by Blogger

Free Web Counters
Free Counter